Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Rüdesheim 6 dagar

  Föjl med oss på en härlig vinresa längs med floderna Rhen och Mosel

  Vi tar oss under några dagar i lugnt tempo runt i Rhen och Moseldalen. Vi bor i Rüdesheim bara ett stenkast från floden Rhen. Här kan man sitta och njuta med ett glas riesling under tiden som man tittar på fartygstrafiken på floden. En av dagarna åker vi till de charmiga städerna Cochem och Bernkastel. Givetvis så gör vi vinprovningar under vår vistelse i området. Och du! Provningarna ingår i resans pris. Bra va?

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Förmiddagsfika dag 1
  Frukost dag 2-6
  Middag dag 1-5
  Båttur Rüdesheim - St Goarshausen
  Dagsutflykt inkl. vinprovning (5 vinere)
  3 vinprovningar
  Reseledare

  Dagsprogram

  • Rüdesheim

   Dag 1. Vi startar från Karlskrona på morgonen och kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22. När vi kommit över Öresundsbron dröjer det inte länge innan det är dags för förmiddagsfika som serveras från bussen. Färden fortsätter mot vår färja i Rödby som ska ta oss till Puttgarden, Tyskland. Framåt eftermiddagen kommer vi fram till den Mysiga lilla staden Bad Oldesloe där vi checkar in på Good Morning hotel+. Här äter vi också en gemensam middag.

   Dag 2. Efter frukost så kör vi från hotellet i Bad Oldesloe till Rüdesheim vid floden Rhen.
   Vårt hotell de närmaste dagarna heter Central Hotel Ringhotel och ligger i centrala Rüdesheim. Gemensam middag på hotellet.

   Dag 3. Idag Efter frukost kommer vi att ta båten från Rüdesheim till St Goarshausen. Båtturen tar ca 1 timme och 45 minuter. När ni kommer till St Goarshausen står vår buss redo att ta ombord er för transport tillbaka till Rüdesheim igen. På eftermiddagen kommer vi att samlas i receptionen för att promenera den korta biten till Weingut Georg Breuer. Här kommer vi att prova 3 viner. Efter provningen kommer det att finnas tid till att strosa runt i Rüdesheim och titta på den fantastiska staden. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

   Dag 4. Idag lämnar vi Rhen för att i stället följa Mosel. Vi gör ett besök i den charmiga staden Cochem. Här ges det tid till att själva utforska den mysiga lilla staden, passa på att äta en lunch innan vi sätter oss i bussen igen för vidare färd längs floden Mosel. Efter ett tag så är vi framme i Bernkastel, här väntar en vinprovning av 5 sorters viner. Efter vinprovningen åker vi tillbaka till Rüdesheim igen. Gemensam middag på hotellet.

   Dag 5. Idag är det dags att lämna Rüdesheim. Färden går tillbaka mot Bad Oldesloe. Här övernattar vi på samma hotell som på utresan. Gemensam middag på hotellet.

   Dag 6. Efter frukost forsätter vi mot Sverige. Innan vi kör på färjan i Puttgarden kommer vi att stanna för lite kompletterande inköp på en gränshandel. När vi kommit iland i Rödby kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten, där finns det möjlighet att äta för dom som önskar.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2021-10-05BussRüdesheimMer än 87 995:-Boka
  Resekalender
  26/7Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden