Underbara Rügen 4 dagar

Följ med oss till underbara Rügen, Tysklands största ö. Här bor vi bekvämt och bra på IFA Rügen Hotel & Ferienpark i staden Binz. Binz har en fantastisk strandpromenad.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona på morgonen och har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från busscafét. Efter pausen fortsätter vi mot Gedser där färjan väntar på att ta oss till Rostock. När vi kommit iland i Tyskland så har vi ca 2,5 timmar till vårt hotell IFA Hotel & Ferienpark. Här äter vi en gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Idag efter frukost kommer vi att göra en rundtur på Rügen. Vi kommer att börja med att besöka Sellin. Vi tar en liten promenad ut på Rügen längsta havsbrygga (394 meter). Sedan fortsätter vi mot Putbus, den vita staden. Varför den kallas så kommer ni snart att förstå. På vägen tillbaka till vårt hotell i Binz kommer vi även att göra ett besök på Karl´s Erlebnins i Zirkow. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Idag tar vi lite sovmorgon, eller njuter lite extra av frukostbuffén innan vi fortsätter att utforska ön Rügen. Vi börjar med att göra en tur på havet och åker en båttur på ca 2,5 timmar. Här kollar vi in kusten med dom fantastiskt vita kritklipporna. När vi kommer iland igen kör vi upp till staden Sassnitz, här får ni lite tid på egen hand att promenera omkring i hamnen.

Dag 4. Avresa från vårt hotell på morgonen efter frukost. På vägen till Rostock kommer vi att göra ett besök på Östersjösmycke, där man förädlar bärnsten. Färjan avgår från Rostock kl. 13:00 till Gedser. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1-3
Utflykter enligt program
Reseledare