Schwedenfest Wismar 4 dagar

Schwedenfest i Wismar

Det är Schwedenfest i Wismar! Festen firas årligen sedan 1999 för att erinra om de 155 år som Wismar tillhörde Sverige. Vi är bjudna, ska ni följa med?

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona på morgonen och kör upplastning genom Blekinge. När vi har kommit några
mil söder om Köpenhamn så är det dags för förmiddagsfika. Sedan fortsätter vi färden mot Rödby där färjan väntar på att ta oss över till Puttgarden.  Väl på tysk mark passerar vi snabbt Lübeck och snart är vi framme i Wismar. Här bor vi centralt på Hotel Alter Speicher***,bara ett stenkast från gamla stan och festligheterna.  På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. I dag ska vi vara med och fira ”Schwedenfest” i Wismar. Festen firas årligen sedan 1999 för att erinra om de 155 år som Wismar tillhörde Sverige. Denna fest firas alltid i närheten av 19 augusti som är det datum som Sverige återlämnade Wismar till Storhertigdömet Mecklenburg-Schwerin år 1903. Detta firas med underhållning och aktiviteter i Gamla stan och ner till hamnen. Det har under åren blivit mycket populärt och är idag en av regionens största stadsfestivaler.

Dag 3. Även denna dag ägnas åt Schwedenfest i Wismar på egen hand.

Dag 4. Efter frukost beger vi oss tillbaka mot Sverige igen, vi kommer att åka med färjan från Puttgarden.
Innan vi kör på färjan kommer vi att göra ett stopp på en gränshandel för lite shopping.
När vi kommit i land i Rödby kör vi direkt till Ekerödsrasten där det ges tillfälle att äta middag för de som så önskar.
Efter middagspausen kör vi tillbaka till våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1
Reseledare