Schwerin & Wismar 4 dagar

Vi tar dig med till forna svenskmarker.

Schwerin är en stad som verkligen charmar sina besökare. Här finns det mesta för en lyckad resa, en inbjudande gammal stadskärna, slingrande gränder och vackra torg kantade av byggnader från flera epoker. Dessutom är allt i originalskick efterson inget förstördes under andra världskriget. Wismar är en riktig liten pärla och representerar prototypen av välutvecklad Hansastad under blomstringstiden på 1300-talet. Stadskärnan är så väl bevarad att den tagits upp på Unescos lista över världsarv. Stadens historia är mycket intressant – från rik Hansa stad, till svensk besittning till DDR-tidens försummelse. Vidga dina vyer omed en resa till Wismar och Schwerin.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF"" nedan.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona kl. 06.00 och kör upplastning genom Blekinge. Vi stannar för förmiddagsfika på en trevlig rastplats längs vägen innan vi fortsätter färden mot Rödby där vi ska åka med färjan till Puttgarden. Vi beräknas ankomma till hotellet i Schwerin ca kl. 18.00 * Intercityhotel Scwerin. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 2. Idag ska vi ta en närmare titt på UNESCO-orten Wismar och lära känna staden under en stadspromenad. Wismar har 350 byggnadsminnesmärken och siluetten av den gamla stadskärnan präglas av gotisk stil och barock. Wismars torg inramas av präktiga gavelhus och i ett av dem hittar vi Alter Schwede – stadens äldsta krog. Vi besöker Hanse Sektkellerei och får pröva deras mousserande vin på plats i den 350 år gamla vinkällaren.
Gemensam middag på restaurang på kvällen.

Dag 3. Med sina 100 000 invånare är staden Tysklands minsta delstatshuvudstad. Schwerin är en fantastisk stad med vackra gamla korsvirkeshus, slott och gator bevarade från svunna epoker och med sjön som sträcker sig långt in i staden. Vi hinner med ett besök i såväl slottsträdgården som i Schwerins vackra slott under dagen, samt en båttur med stadens vita flotta.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Idag efter frukost är det dags att lämna Schwerin och köra norr ut mot färjan i Puttgarden, men innan vi kommer så långt kommer vi att göra ett stopp i Heiligenhafen för lite shopping. När vi kommit på dansk mark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten. Där kommer vi att pausa och det finns möjlighet för er som vill äta middag att göra det.
Vi beräknas ankomma Karlskrona igen vid ca kl. 21:30 tiden.

 

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF"" nedan