Skagen

 

Skagen är en solskimrande stad som i alla tider haft en säregen dragningskraft på konstnärer av olika slag. H. C. Andersen beskrev Skagen som ”en sandöken mellan två brusande hav”. Förutom Skagen får vi uppleva en hel del av den fantastiska naturen på Nordjylland.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken"PDF" nedan.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.
Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi har kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för en härlig bussfika bestående av färskbryggt kaffe och fralla. Färden fortsätter mot Odense där vi ska ha vår första övernattning. Vi bor bekvämt på centralt belägna First Hotel Grand. Innan vi checkar in på hotellet gör vi ett besök på HC Andersen museum och barndomshem. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 2.
Efter en god och stärkande frukost åker vi vidare mot resans slutmål, Skagen. På vägen gör vi så klart paus för fika, lunch och bensträckare. När vi kommer till Skagen tar vi en tur med ”Sandormen” ut till Grenen där vågorna på Skagerrak och Kattegatt ständigt utkämpar en kamp om vem som är starkast. Här kan du stå med en fot i varje hav. När vi har varit och doppat fötterna i Skagerrak och Kattegatt kör vi in till Skagen och gör ett besök på Skagens museum och Anchers hus innan vi checkar in på Flodens hotel. Hotellet ligger centralt i Skagen. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 3.
När vi har ätit frukost lämnar vi Skagen för att åka till Hirtshals. Hirtshals är ett fiskeläge och badort på norra Jylland. I Hirtshals har vi lite tid på egen hand. Kanske sätta sig på en trevlig uteservering och beställa in en kopp kaffe, eller varför inte en öl och lite av havets nyrökta delikatesser. På vägen tillbaka till Skagen gör vi ett stopp vid Råbjerg Mile Europas största vandrande sandöken. Sanddynorna kan bli upp emot 40 meter höga och täcker en yta på ca 2 kvadratkilometer. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 4.
Efter frukost börjar vi återfärden mot Sverige igen. Vi kommer på vägen att besöka Sankt Laurentii Kyrka eller ” Den Tilsandede Kirke. Av kyrkan är det bara idag kyrktornet kvar. På vägen tillbaka kommer vi självklart att göra stopp för fika, lunch och benstäcke.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1-3
Tur med Sandormen
Entré till HC Andersen museét och barndomshem
Entré Skagens museúm och Anchers hus
Reseledare