Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Skagen 4 dagar

  Underbara Skagen! Följ med oss ut på grenen där Skagerak och Kattegat möts.

  Skagen med det fantastiska ljuset, sin mysiga stämning och oändliga sandstränder. Här möts Skagerak och Kattegat - stå med en fot i varje hav!
  Här finns Nordeuropas största vandrande sanddyn - en igensandad kyrka där bara tornet sticker upp. Följ med så guidar vi dig till de bästa upplevelserna i Skagen. Vi åker genom Danmark och tar båten mellan Själland och Århus, på hemvägen åker vi från Fredrikshamn till Göteborg och därefter styr vi resan söderöver.

  Fritextsökning

  Dagsprogram

  Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi har kommit över sundet och kört en bit gör vi ett stopp för en härlig bussfika bestående av färskbryggt kaffe och fralla. Färden fortsätter mot Själlands Odde och vår färjeöverfart till Århus (1 tim 15 min) och vidare till Skagen. Vi stannar till i Århus för lunchuppehåll. Vi checkar in på vårt centrala hotell Skagen. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Dag 2. Efter en god och stärkande frukost åker vi ut på en liten rundtur med bl a ”Sandormen” ut till Grenen där vågorna på Skagerrak och Kattegatt ständigt utkämpar en kamp om vem som är starkast. Här kan du stå med en fot i varje hav. När vi har varit och doppat fötterna i Skagerrak och Kattegatt kör vi in till gamla Skagen – Højen, där vi gör en kortare stadsrundtur innan Ni får gå på stan och ev. äta lunch. På eftermiddagen gör vi ett besök på Skagens museum och Anchers hus. Middag på kvällen.

  Dag 3. När vi har ätit frukost lämnar vi Skagen för att åka till Hirtshals. Hirtshals är ett fiskeläge och badort på norra Jylland. I Hirtshals har vi lite tid på egen hand. Kanske sätta sig på en trevlig uteservering och beställa in en kopp kaffe, eller varför inte en öl och lite av havets nyrökta delikatesser. På vägen tillbaka till Skagen gör vi ett stopp vid Råbjerg Mile Europas största vandrande sandöken. Sanddynorna kan bli upp emot 40 meter höga och täcker en yta på ca 2 kvadratkilometer. Vi besöker även den igensandade kyrkan - Sankt Laurentii. På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Dag 4. Efter en sovmorgon och frukost börjar vi återfärden mot Sverige igen. Vi kommer att åka via Fredrikshamn till Göteborg och ombord har man möjlighet att äta lite lunch. Färden fortsätter sedan söderut och till våra hemorter. Vi stannar för bensträckare och fikapaus på vår väg hem.

  *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  I priset ingår

  Dussresa
  Del i dubbelrum
  Fm-fika dag 1
  Frukost dag 2-4
  Middag dag 1-3
  Entreér och besök enligt progrm
  Reseledare

   

  Resekalender
  5/8Bordershop Expressfrån 775:-
  9/8Bordershop Expressfrån 775:-
  10/8Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  12/8Bordershop Expressfrån 775:-
  16/8Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden