Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Slöjdmässan Hjo

  Slöjdmässan i Hjo

  Den årliga slöjdmässan i Hjo är numera en av de största hantverksmässorna i Skandinavien. I över 30 år har Hjo Stadspark fyllts av hantverkare. Mässan är känd för sin kvalitét och sitt genuina hantverk.
  Slöjdmässan i Hjo är inställd 2020 p g a Corona, berörda resenärer kommer att kontaktas för eventuell ombokning till nytt datum - i är i full gång med att planera in 2021 års resa istället, ny info kommer inom kort.

   

  Fritextsökning

  I priset ingår:

  I priset ingår:
  Bussresa
  Bussfika dag 1.
  Del i dubbelrum
  Lunch inkl. måltidsdryck och kaffe dag 1.
  2-rätters middag dag 1 
  Frukost dag 2.
  Middag på hemresan inkl. måltidsdryck och kaffe.
  Guidad stadsrundtur dag 2.
   

  Dagsprogram

  • Slöjdmässan i Hjo

   Dag 1. Samling och avresa från Karlskrona och vidare söderut. Vi kör E4:an norrut och stannar och dricker busskaffe i Örkelljunga. Lunchen äter vi på Tabergstoppen utanför Jönköping. Här har man en vidunderlig utsikt över landskapet. Vi fortsätter den sista biten upp till trästaden Hjo där vi ska bo i rum med utsikt över parken eller sjön Vättern på hotell Bellevue. Nu kan vi börja utforska Hjo och dess pittoreska centrum med gamla hus och dess butiker. Hjo ingår i dom 3 trästäderna där även Eksjö och Nora ingår. Vi äter en middag på kvällen på vårt hotell.

   Dag 2. Även denna dag kan man titta närmare på Hjo och dess slöjdmässa. Mässan som började för över 30 år sedan har fyllt stadsparken med hantverkare och besökarna får skåda genuint hantverk. För dom som vill går vi en guidad stadsvandring kl. 09.00. Kl. 16.00 lämnar via Hjo för denna gång och beger oss hemåt. Vi stannar på Stiftsgården Tallnäs och äter middag inkl. måltidsdryck och kaffe innan vi når vår hemort.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Resekalender
  23/9Bordershop Expressfrån 775:-
  30/9Bordershop Expressfrån 775:-
  4/10Bordershop Expressfrån 775:-
  5/10Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  5/10Ullaredfrån 400:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden