Södra England 7 dagar

Södra England

Följ med oss på en bussresa till södra England. Vi besöker både slott, mysiga byar och en av Englands mest kända trädgård.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1: Avresa från Karlskrona. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsorter. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi en paus för förmiddagsfika från bussen. Efter pausen fortsätter vi mot Rödby där färjan väntar på att ta oss till Puttgarden. Färden fortsätter mot Bremen där vi har våran första övernattning. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Efter frukost fortsätter vi mot Frankrike och färjan som går mellan Calais och Dover. När vi kommit iland i England är det inte långt till vårt hotell Best Western Abbots Barton Hotel***, Canterbury. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Idag efter frukost ska vi åka vidare till Brighton och på vägen ska vi besöka 1066 Hastings (Abbey & Battlefield), och den lilla pittoreska byn Rye där vi kommer att ha lite tid på egen hand. Övernattning på centralt belägna Hotel Jurys Inn i Brighton, middag på hotellet.

Dag 4: Idag åker vi till Arundel Castle med sin fantastiska 1000-årig historia. Slottet ligger beläget i vackra omgivningar med utsikt på River Arun i West Sussex. Vidare åker vi till Chichester för att besöka den imponerande katedralen i staden som har cirka 900 år på nacken. Därefter tid på egen hand i Chichester. På vägen tillbaka till Brighton kör vi via Bognor Regis, Littlehampton och vidare till Worthing. Väl i Worthing dricker vi Cream Tea på ett av stadens trevliga tehus. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5: Idag ska vi åka Ångtåg mellan Tenterden till Bodiam (cirka 10,5 miles) genom de natursköna omgivningarna i Rother Valley. Turen avslutas i Bodiam med en blick mot det vackra slottet. Bussen hämtar gruppen i Bodiam och kör vidare mot Sissinghurst Gardens där vi besöker en av Englands mest kända trädgårdar. Efter besöket beger vi oss tillbaka till hotellet i Brighton för middag.

Dag 6: Idag är det dags att lämna England för resa mot Dover och överfart till Calais. Färden fortsätter mot Bremen där vi kommer att övernatta. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 7: Avresa från hotellet efter frukost. Vi kommer att åka färjan från Puttgarden till Rödby. Det kommer också att göras ett kort stopp för shopping i Heiligenhafen innan vi rullar på färjan. Väl i Danmark så kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.
 

I priser ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-7
Middag dag 1-6
Inträden och utflykter enligt program
Reseledare