Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Södra England 7 dagar

  Följ med oss på en fantastisk resa till Södra England.

  Praktfulla slott och fantastiska trädgårdar, på denna resan besöker vi bland annat  Chichester Cathedral, Arundel Castle och den pittoreska byn Rye och vi besöker 1066 Hastings  (Abbey & Battlefield). Vi kommer att åka ångtåg genom natursköna omgivningar i Rother Valley.  Vi dricker vårt Afternoon tea på stadens trevligaste tehus i Worthing och besöker en av Englands mest kända trädgårdar, Sissinghurst Gardens.

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Allt detta ingår:
  Bussresa
  El i dubbelrum
  FM-fika dag 1
  Frukost dag 2-7
  Middag dag 1-6
  Utflykter och inträden enligt programmet
  Reseledare

  Dagsprogram

  • Södra England

   Dag 1. Avresa från Karlskrona. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsorter. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi en paus för förmiddagsfika från bussen. Efter pausen fortsätter vi mot Rödby där färjan väntar på att ta oss till Puttgarden. Färden fortsätter mot BremenOsnabrück där vi har våran första övernattning. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

   Dag 2. Efter frukost fortsätter vi mot Frankrike och färjan som går mellan Calais och Dover. När vi kommit iland i England är det inte långt till vårt hotell Holiday Inn Ashford-Central. Gemensam middag på hotellet.

   Dag 3. Idag efter frukost ska vi åka vidare till Brighton och på vägen ska vi besöka 1066 Hastings (Abbey & Battlefield), och den lilla pittoreska byn Rye där vi kommer att ha lite tid på egen hand. Övernattning på centralt belägna Hotel Jurys Inn i Brighton, middag på hotellet.

   Dag 4. Idag åker vi till Arundel Castle med sin fantastiska 1000-årig historia. Slottet ligger beläget i vackra omgivningar med utsikt på River Arun i West Sussex. Vidare åker vi till Chichester för att besöka den imponerande katedralen i staden som har cirka 900 år på nacken. Därefter tid på egen hand i Chichester. På vägen tillbaka till Brighton kör vi via Bognor Regis, Littlehampton och vidare till Worthing. Väl i Worthing dricker vi Cream Tea på ett av stadens trevliga tehus. På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 5. Idag ska vi åka Ångtåg mellan Bodiam till Tenterden (cirka 10,5 miles) genom de natursköna omgivningarna i Rother Valley. Turen avslutas i Tenterden där bussen hämtar upp och kör vidare mot Sissinghurst Gardens där vi besöker en av Englands mest kända trädgårdar. Efter besöket beger vi oss tillbaka till hotellet i Brighton för middag.

   Dag 6. Idag är det dags att lämna England för resa mot Dover och överfart till Calais via Eurotunneln. Färden fortsätter mot Bielfeld där vi kommer att övernatta på Mercure Hotel. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

   Dag 7. Avresa från hotellet efter frukost. Vi kommer att åka färjan från Puttgarden till Rödby. Det kommer också att göras ett kort stopp för shopping i Heiligenhafen innan vi rullar på färjan. Väl i Danmark så kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2020-08-23BussSödra EnglandFullbokad, väntelista10 495:-Boka på väntelista
  Resekalender
  19/7Bordershop Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden