St Petersburg 7 dagar

Sankt Petersburg grundades av den ryske tsaren Peter den store år 1703. Staden var det enade Rysslands första verkliga östersjöhamn, och det strategiska läget gynnade stadens utveckling. Sankt Petersburg var avsett att bli – och blev snart – Rysslands "fönster åt väst", ett ryskt centrum för moderna västerländska idéer. Under hela tsartiden förblev den en markant mer europeisk stad än någon annan i den ryska delen av imperiet, både i arkitektur, kulturell atmosfär och livsstil.

Status:
Fullt

Dagsprogram


Dag 1.
Avresa från Hässleholm på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och vidare mot Kalmar. Dagens etappmål är Stockholm och Silja Lines färja som avgår från Värtahamnen. På vägen dit kommer vi givetvis att stanna för både förmiddagsfika, lunch och bensträckare. När vi har installerat oss i våra hytter så kommer vi att äta en gemensam middag.
Dag 2.
Frukost ombord på färjan innan vi kör iland i Helsingfors och fortsätter färden mot
St Petersburg. Vi kommer att åka längs med kusten till finska viken förbi Kotka. Snart är vi framme vid Finsk/Ryska gränsen. Färden fortsätter till St Petersburg där vi checkar in på hotel Moskva. Här äter vi en gemensam middag.
Dag 3.
Idag efter frukost så kommer vi att ha en guidad stadsrundtur i 4 timmar. Vi kommer bland annat att göra ett besök i Isaakskaredralen. Isakskatedralen är den största kyrkan i Sankt Petersburg. Den byggdes 1818–1858 efter ritningar av Auguste de Montferrand. Katedralen är 101,5 meter hög och från kupolen har man god utsikt över staden vid Neva. Katedralen har på varje sida en fronton, som bärs upp av sammanlagt 48 pelare av finländsk pyterlahtigranit. Efter stadsrundturen har ni tid att på egen hand äta lunch innan vi får ett guidat besök på Eremitaget. Eremitaget är ett av världens främsta konstmuseer, beläget i Sankt Petersburg i Ryssland. På museet finns verk av bland andra Leonardo da Vinci, Michelangelo och Raphael. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 4.
Efter frukost så kommer vi att åka på en båttur till Petershof Palats. Här kommer vi att få en guidad visning av palatset och trädgården. Peterhofs palats är ett komplex av palats med omgivande parkanläggningar, beläget i staden Peterhof precis utanför Sankt Petersburg i Ryssland. Anläggningen grundades år 1711 av Peter den Store som ett kungligt palats och är med på Unescos världsarvslista. Den officiella invigningen ägde rum år 1723. På kvällen ska vi gå på Folkloreafton på Nikolaevskiy Palace. Här kommer vi att få underhållning och lite tilltugg i form av snittar och mousserande vin.
Dag 5.
Idag efter frukost lämnar vi St Petersburg och vårt hotel Moskva. Vi kommer att åka mot Tallinn, Estland. Vi passerar gränsen till Estland vi staden Narva som ligger vid floden som heter just Narva. I Tallinn kommer vi att bo på Hestia Ilmarine Hotel. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 6.
Efter frukost kommer vi att ha en stadsrundtur i Tallinn på ca 3 timmar. Eftermiddagen är fri för att på egen hand fortsätta att utforska Gamla Stan i Tallinn. Vi samlas senare för att åka ner och shoppa lite på Calles i Tallinn innan vi kör till färjan som ska ta oss till Stockholm igen. Ombord äter vi en gemensam middag.
Dag 7.
Frukost ombord på färjan innan vi kommer till Stockholm. Vi fortsätter vår resa tillbaka till våra respektive hemorter. Vi gör stopp för bensträckare och lunch på vägen.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum/ insides dubbelhytt
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-7
Middag dag 1-6
Utflykter enligt program
Visumhantering
Reseledare

Tillägg:
Utsides dubbehytt: 100 kr/ person
Utsides enkelhytt: 500 kr