Stade Vinfest

En gång om året i ett par dagar är det vinfest på Pferdemarkt!

Här kan vi avnjuta mer än 250 olika viner, sekter och specialitéer tillsammans med musikunderhållning.

 

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. 

Vi startar från Karlskrona tidigt på morgonen och kör upplastning genom Blekinge och Skåne.

När vi har kommit en bit in i Danmark stannar vi för förmiddagsfiks från bussen. Färden fortsätter sedan mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden, Tyskland. Snart är vi ute på Autobahn och milen passerar snabbt förbi, innan vi vet ordet av så är vi framme i den mysiga staden Stade. Stade ligger vid floden Schwinge, ca 45 km väster om Hamburg. Stade har ca 45 000 invånare, och här ska vi gå på vinfest. Vi checkar in på vårt centralt belägna Ramada Hotel Stade. Här äter vi också en gemensam middag.

 

Dag 2. 

Idag har ni hela dagen till ert egna förfogande att strosa om kring i den lilla trevliga staden.

En gång om året i ett par dagar är det vinfest på Pferdemarkt. Här kan vi avnjuta mer än 250 olika viner, sekter och specialiter tillsammans med musikunderhållning.

Vinfestens öppentider

Torsdag: 15–23, fredag: 13–01

 

Dag 3. 

Idag efter frukost åker vi in till Hamburg. Här kommer vi att besöka en av Tysklands mest besökta sevärdheter, Miniatur Wunderland. www.miniatur-wunderland.de 

Detta är världens största modelljärnväg.

 

Anläggningen började byggas i augusti 2001 och är numera världens största i sitt slag. Den täcker för närvarande (2012) en yta på 1 300 m². Rälsen är i skala 1:87 (H0-skala) och sammanlagt 13 kilometer långa. På anläggningen körs 930 tågsätt som styrs digitalt via en övervakningscentral med 30 datorer och över 70 bildskärmar. Anläggningen visar ett stort antal realistisk återgivna miljöer med anknytning till modelltåg, fordon, fartyg och flyg. Bland visade miljöer kan nämnas: Harz , Österrike, Hamburg, Amerika Skandinavien, Schweiz,  Italien

 

Här får man tid att på egen hand utforska miniatur Wunderland och sedan äta en lunch innan vi vänder tillbaka till Stade och vinfesten.

 

Dag 4. 

Idag efter frukost vid 09:30 lämnar vi Stade och vinfesten bakom oss. Vem vet kanske kommer vi tillbaka nästa år igen. Vi kommer att köra samma väg tillbaka mot Sverige som på nervägen. Innan vi kör ombord på färjan i Puttgarden stannar vi för shopping vid en gränshandel.

När vi kommit iland i Danmark kör vi raka vägen till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjlighet att köpa mat för den som så önskar detta.

I priset ingår

Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1-3
Entré Miniatur Wunderland
reseledare