Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Sydnorge med Flåmsbanan 6 dagar

  Fantastiska Sydnorge med Flåmsbanan

  På denna resan får vi uppleva södra delen av Norge där vi gör besök i bland annat Stavanger och Bergen. Resans höjdpunkt i dubbel bemärkelse är såklart tågresan på Flåmsbanan där vi åker mellan Flåm och Myrdal t/r. Höjdskillnaden mellan Myrdal och Flåm är 864 meter och den största lutningen är 55 %.

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Frukost dag 2-6
  Middag dag 1-5
  Stadsrundtur i Stavanger och Bergen
  Besök oljemuseum i Stavanger
  Tågresa Flåmsbanan
  Reseledare

  Dagsprogram

  • Sydnorge med Flåmsbanan

   Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt våra påstigningsplatser. I Varberg på Björkäng vägkrog kommer vi att ha ett uppehåll för lunch. Färden fortsätter mot Strömstad där vi ska åka med färjan som tar oss över till Sandefjord och vårt övernattningshotell för natten, Scandic Park Sandefjord. Här äter vi en gemensam middag.

   Dag 2. Efter frukost lämnar vi Sandefjord för att ta oss mot Stavanger. Vi kommer att köra längs med norska sydkusten hela vägen till Stavanger. I Stavanger kommer vi att stanna i två nätter och vi kommer att bo på Clarion Hotel Stavanger. På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 3. Idag efter frukost så kommer det en lokalguide och möter upp oss på hotellet. Lokalguiden kommer att ta oss på en 3 timmars guidad stadsrundtur i Stavanger. Efter rundturen kommer att det att finnas lite tid på egen hand äta lunch. Nästa besök denna dag kommer vi att göra på Norsk Oljemuseum i Stavanger, här kommer vi att få en guidad rundvisning. På kvällen äter vi en gemensam middag.

   Dag 4. Idag är det dags att lämna Stavanger och ta oss till Bergen där vårt nästa övernattningshotell ligger. När vi kommer fram kommer vi att få en 2 timmars stadsrundtur innan vi checkar in på vårt hotell, Scandic Neptun. Gemensam middag på kvällen.

   Dag 5. Idag blir det tidig frukost då vi ska hinna med tåget från Flåm. Vi kommer att åka Flåmsbanan mellan Flåm och Myrdal t/r. resan tar totalt ca 2 timmar och vi kommer att få se fantastiska vyer under hela vägen. När vi kommer tillbaka till Flåm så åker vi vidare till vårt nästa hotell som ligger i Kongsberg, Quality Hotel Grand. Gemensam middag på kvällen.

   Dag 6. Idag efter frukost så kommer vi att åka tillbaka mot Sverige igen. Vi kommer att åka under Oslofjorden i Oslofjordstunneln och sedan vidare på E6 längs med västkusten. På vägen kommer vi att göra stopp för bensträckare, lunch och fika.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Resekalender
  19/7Bordershop Expressfrån 775:-
  20/7Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  22/7Bordershop Expressfrån 775:-
  26/7Bordershop Expressfrån 775:-
  27/7Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden