Tysklands Godbitar 7 dagar

Följ med oss och se och smaka "Tysklands Godbitar"

Vi har stadsvandring i Lutherstadt Wittenberg, vi besöker porslinsfabriken i Meissen, vi går på ölmuseum i Kulmbach, vinprovning i Franken, sektprovning på Rotkäppchen och rhododendron park i Bremen.

 

Pris från:
8 995:-
Dagar:7
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddag fika dag 1, frukost dag 2-7, lunch dag 2, middag dag 1-5, utflykter och besök enligt program, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1: Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell. När vi kommit några mil söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Vi fortsätter mot Gedser där färjan tar oss till Rostock. När vi kommit iland i Tyskland skyndar vi söderut och checkar in på Luther Hotel Wittenberg. Här blir det en Lutherfestmåltid innan sköna sängar väntar.

Dag 2: På morgonen går vi en guidad stadsvandring genom staden där Martin Luther levde sitt liv som munk, student, teologiprofessor, präst, familjefar och reformator. Vi promenerar från Slottskyrkan där Martin Luther spikade upp de 95 teserna den 31 oktober 1517 till Lutherhaus där han bodde större delen av sitt vuxna liv. Självklart ser vi också flera andra intressanta platser från reformationen i denna intressanta Unesco-stad fylld av härlig grönska och syrener.Vi skyndar vidare mot Meissen. Här grundades den berömda porslinsfabriken redan 1710 och än idag tillverkar man det underbara porslinet. Här får vi en visning och passar på att äta lunch med utsikt över gamla stan och floden Elbe!
Vidare mot Dresden som fortfarande är mest omtalad för att staden totalförstördes  av bombningarna i andra världskrigets slutskede. Men i dag möter vi återuppförda praktbyggnader som strålar i sin forna glans. Lustslottet Zwinger, Semperoperan, den återuppbyggda och ståtliga Frauenkriche med flera. Det är ingen tillfällighet att Dresden en gång i tiden kallades ”Florens vid Elbe”. Stadens skönhet är omvittnad av både konstnärer och författare. Vi checkar in på Leonardo Hotel Dresden där middag och sköna sängar väntar.

Dag 3: Efter en stärkande frukost beger vi oss ut och tittar närmre på Dresdens alla sevärdheter. Självklart blir det också lite fritid för att insupa atmosfären i staden. Bussen rullar vidare genom det Sachsiska landskapet och in i Bayern. Snart når vi den trevliga ölstaden Kulmbach där vi checkar in på Achat Plaza Hotel. Kulmbach ligger i distriktet Franken som utan tvekan räknas om ett av de trevligaste hörnen i Tyskland. Kulmbach är lite som Frankens vardagsrum: en vacker, historisk stad med avslappnad atmosfär. Känt från området är såväl ölet som brödet!

Dag 4: Idag ska vi utforska såväl ölet som vinet i regionen Franken. Vi börjar i vår egen charmerande stad med det välorganiserade ölmuséet. Ölet som bryggs i staden har ett utomordentligt gott rykte, och på muséet finns bryggerikonsten i Franken dokumenterad. En magisk plats för alla som älskar flytande guld, eller flytande bröd, beroende på hur man väljer att se det. Besökets höjdpunkt är museets bryggeri med jäskar av glas och glänsande kopparhuvar. Efter rundvandringen väntar ett kallt glas öl, och den modige kan prova sina kunskaper i ett ölkännartest.
Vi lämnar staden för en stund för att besöka en vintillverkare. Franken är ju mest känd för sina goda viner! Bussen styr mot Bamberg och vi njuter av det härliga landskapet. I Franken odlas kvalitetsviner med världsrykte och idag ska vi naturligtvis även prova dessa hos en frankisk vinbonde. Vi hinner också med ett kort stopp i UNESCO-staden Bamberg. Bamberg har en av Europas mest välbevarade gamla stadskärnor med autentisk historia och kultur.

Dag 5: Efter en stärkande frukost rullar vi norrut. Snart är vi framme i Rotkäppchens hemort och självklart gör vi ett besök. Här får vi en guidad rundtur i sekttillverkningen och självklart avslutar vi turen med en provning av dessa ädla droppar.
Resan fortsätter mot Bremen och framåt tidig kväll når vi den trevliga staden Bremen. Vi checkar in på Best Western zur Post där middag och sköna sängar väntar.

Dag 6: Efter frukost åker vi den korta vägen till Bremens berömda rhododendronpark som ligger i utkanten av staden. När rhododendron och azalea blommar förvandlas den 46 hektar stora parken till ett fantastiskt färghav, och en promenad här är en njutning för alla sinnen. Med över 600 arter och runt 3 500 sorter är Bremens samling av släktet Rhododendron den andra största i världen. År 2003 invigdes det gröna vetenskapscentret Botanika, beläget mitt i parken. På mer än 4 000 kvadratmeter presenteras rhododendronvärlden på ett interaktivt och underhållande sätt. Här gör vi en guidad rundtur och får i de stora utställningsväxthusen bland annat se autentiskt efterbildade landskap från Fjärran Östern, där rhododendron växer vilt i naturen, och den största Buddhastatyn utanför Asien.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Bremen var en av Hanseförbundets viktigaste städer och har en spännande historia. Vid gamla stadens torg finns rådhuset och Rolandsstatyn som båda är utnämnda till världsarv av Unesco. Strax intill ligger den mäktiga domkyrkan och stadsmusikanternas staty. I de pittoreska Schnoorkvarteren, som fått sitt namn efter de många repslagare som bodde här, finns flera gator med medeltida bebyggelse. På kvällen kan vi på egen hand utforska stadens stora restaurangutbud.

Dag 7: Efter frukost kör vi mot Puttgarden där färjan väntar på att ta oss till Rödby i Danmark. När vi kommit iland så kör vi mot Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-7
Lunch dag 2
Middag dag 1-5
Utflykter och besök enligt program
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-05-10BussTysklands Godbitar 7 dagarMer än 88 995:-Boka