Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Tysklands Östersjökust 5 dagar

  Följ med oss och utforska Tysklands Östersjökust

  Vi bor elegant inhysta i ett palats i den fantastiska badorten Bad Doberan. Härifrån utforskar vi så väl smak som tegelgotik i Stralsund, Wismar och Lübeck. Underbar natur och fantastisk badarkitektur! Under vår resa får också den historiska saltvägen liv igen. En läcker resa för såväl gom som öga.

  Fritextsökning

  Dagsprogram

  • Tysklands Östersjökust

   Dag 1: Avresa från våra hemorter på morgonen. Vi har upplastning enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi kommit några mil söder om Köpenhamn gör vi en paus för förmiddagsfika från busscafét. Färden fortsätter mot Gedser där vi tar färjan över till Rostock. Vår första stopp i Tyskland blir charmiga Warnemünde, här äter vi Fischbrötchen och njuter av strandpromenaden. Vi åker sedan vidare till vårt hotell som ligger vid Bad Doberan. Hotellet vi ska bo på heter Hotel Friedrich Franz Palais. Nu väntar en skön kväll med god mat!

   Dag 2: Efter frukost kör vi till den intressanta staden Stralsund, här får vi en guidad vandring. Efter lunch på egen hand beger vi oss till Störtebecker Bryggeri för guidning och öl provning. Vi fortsätter eftermiddagen med ett trevligt besök på Östersjösmycken där man får lära sig allt om bärnsten. Ett fantastiskt besök med konst och smycken. Efter besöket tar vi oss tillbaka till hotellet i Bad Doberan där vi äter en gemensam middag.

   Dag 3: Idag efter frukost gör vi ett besök i Wismar. Här får vi tid att på egen hand strosa runt och titta på sevärdheterna. Kanske tar ni en tur till hamnen och insuper atmosfären runt fiskebåtarna som säljer nyrökt fisk. Efter vi har strosat runt i Wismar väntar en guidad visning i Hansesektkellerei som avslutas med provning av den goda drycken. Efter provningen vänder vi tillbaka mot Kühlungsborn, denna pärla vi kusten med den fantastiska strandpromenaden. Här stannar vi en stund och njuter innan vi åker tillbaka till hotellet för en gemensam middag.

   Dag 4: Efter frukost väntar en dag i underbar natur på den 45 km långa halvön Fischland-Darss-Zingst med de trevliga fiskebyarna Zingst, Dierhagen, Wustrow och Ahrenshoop. I Ahrenshoop kan vi rekommendera ett besök i konstnärskolonin med fantastiska utställningar. Om vädret tillåter finns det totalt 60 km vit sandstrand att tillgå på halvön. Vi fortsätter till fantastiska och annorlunda Salzmanufaktur med sin fina saltvärld. Av 32 000 kg natursalt har man byggt upp en saltvärld med fantastiska effekter på hud och välmående. Vidare tillverkar man salt i alla former och självklart måste vi smaka en del av godsakerna. Är Östersjösaltet godare och bättre än annat salt? Vi får en guidad visning och får lära oss massor om salt som vi inte visste. Att salt kan vara ett så spännande tema! På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

   Dag 5: Idag efter frukost är det dags att lämna Bad Doberan. På väg hemåt gör vi ett besök i Lübeck på Niederegger Café. Vi har även lite tid på egen hand innan vi kör mot Puttgarden där vi tar färjan till Rödby. Vi gör även ett kort stopp för shopping i Heiligenhafen innan vi kör ombord på färjan. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pasen kör vi vidare mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2021-09-15BussHotel Friedrich Franz PalaisMer än 87 995:-Boka
  Resekalender
  26/7Heiligenhafen Expressfrån 775:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden