Bernkastel - en vinresa

Underbara Moseldalen

Vi styr resan mot Moseldalen där vi bor i den välkända och charmiga orten Bernkastel-Kues som är centralort i vindistriktet Mittelmosel. Tidigare var det två orter på varsin sida av floden, som idag förenas med en bro. Bernkastel-Kues är en riktig pärla med välbevarade korsvirkeshus, smala vindlande gränder och medeltida torg. Härifrån är det också nära till de flesta av våra utflyktsmål. 

Pris från:
7 995:-
Dagar:7
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-7, middag dag 1-6, lunch dag 3, besök och vinprovningar enligt program, reseledare.
GLÖM EJ PASS.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från busscafét. Färden fortsätter sedan mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Väl inne på tysk mark är vi snart ute på Autobahn. Milen försvinner snabbt bakom oss och innan vi vet ordet av så är vi framme vid dagens etappmål Hannover och vårt övernattningshotell, Leonardo Hotel Hannover. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Efter en härlig hotellfrukost sätter vi oss i vår bekväma buss. Vi fortsätter mot Bernkastel-Kues och idag kommer landskapet att förändras ju längre söder ut vi kommer. Vi kommer att köra över de beryktade Kasselbackarna och passera städer som Frankfurt am Main och Wiesbaden innan vi kör över floden Rhen. Framåt seneftermiddagen når vi vårt hotell i Bernkastel där vi ska bo under vår vistelse i Moseldalen. Gasthof Hotel zur Post. Här äter vi en gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Idag efter frukost åker vi mot Cochem. Här besöker vi bl.a. slottet Reichsburg som är högt beläget och blickar ut över det vackra landskapet och Moseldalen. Vi får en guidad visning och därefter gemensam lunch på slottet. Efter lunchen har vi lite egen tid i Cochem där vi kan strosa omkring i gränderna eller kanske sätta sig på en uteservering med ett lagom tempererat glas Riesling vin. Sedan åker vi tillbaka till Bernkastel där vi äter en gemensam middag.

Dag 4. Efter frukost åker vi och gör ett besök i Tysklands äldsta stad, Trier, som grundades redan år 16 f.Kr. Under ett par timmar visar vår lokalguide oss runt i staden, där det finns flera lämningar från det romerska arvet. Inte mindre än nio av dessa finns med på Unescos världsarvslista, bl.a. den berömda stadsporten Porta Nigra. Efter vårt besök i Trier och lunch på någon trevlig Weinstube besöker vi vingården Weingut Georg Fritz von Nell. Därefter är det dags att återvända till Bernkastel-Kues och den gemensamma middagen på kvällen.

Dag 5. Idag har vi tid att ta lite sovmorgon om man så önskar. Efter lunch tar vi bussen till Traben-Trarbach där vi stiger ombord ett fartyg som tar oss tillbaka till Bernkastel igen. När vi kommit iland i Bernkastel väntar en vinprovning hos Dr. Pauly-Bergweiler. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Idag efter frukost är det dags att lämna Bernkastel-Kues och underbara Moseldalen fär denna gången. Det finns all anledning att återvända till denna underbara dal, vi har bara skummat lite på ytan av vad det finns att se. Vi stället kompassriktningen mot Hannover igen, vi kommer att passera Köln och Dortmund innan vi kommer fram till vårt övernattningshotell, Whyndham Hannover Atrium Hotel. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 7. Efter frukost kommer vi att köra mot Puttgarden där vår färja väntar på att ta oss till Danmark igen. Men innan dess kommer vi att göra ett kort stopp vid en gränshandel för lite kompletterande inköp. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödrasten där vi kommer att pausa. Här finns det möjlighet att köpa middag för den som så önskar. Efter pausen kör vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-7
Middag dag 1-6
Lunch dag 3
Besök och vinprovningar enligt program
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2018-09-08BussBernkastel - 7 dagarFullbokad, väntelista7 995:-Boka på väntelista