Vandring vid Gardasjö 10 dagar

Att vandra bland bergstoppar och sjöar, äta god mat i underbara miljöer är som balsam för själen. Vi åker med båt över Gardasjön till Limone där första vandringen börjar. Vi besöker en olivkvarn och en citronodling under dagen och njuter av vackra vyer och fantastisk natur. Vi besöker Malcesine och tar oss upp till toppen Monte Baldo på 1650 m där vi börjar vandringen en av dagarna. Sjöarna Ledro och Tenno får också ett besök. Självklart har vi en vandringsguide med oss hela tiden!

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1.
Denna resan startar från Karlskrona. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från bussen. Efter fikat fortsätter vi mot Gedser där färjan vänta på att ta oss till Rostock. När vi kommit ut på Autobahn rullar milen snabbt undan. Snart är vi framme på vårt övernattningshotell för dagen. Whyndham Garden Hotel*** i Henningsdorf. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.
Dag 2.
Vi kör vidare efter frukost och kommer att passera Halle, Bayreuth och München innan vi är framme vi vårt andra övernattningshotell, Hotel Thaler*** som ligger i den lilla byn Hintherthiersee. Här äter vi en gemensam middag. 
Dag 3.
Avresa efter frukost mot Italien och Riva del Garda. Vi kommer att få se många härliga vyer denna dagen. När vi checkar in på vårt hotell i Riva del Garda, Hotel Central, Riva del Garda***. Gemensam middag på kvällen.
Dag 4 - 7.
Under dessa dagarna kommer vi att göra 4 vandringar. Vandringarna är mellan 2,5 – 4 timmar långa. Under vandringarna kommer vi att göra besök på olivgård och citronträdgård. Vi kommer att åka linbana till vår vandring på Monte Baldos höjder. Båttur till vår vandring i Limone. En dag kommer vi att vandra på Ponalvägen, en gammal väg som är uthuggen ur berget. På denna vandring kommer vi att ha kaffepaus med en fantastisk vy. En av dagarna kommer vi att vandra längs med den turkosblå Tennosjön. Här kommer vi också att äta en härlig picknick och även besöka Tennos medeltida borg. Självklart ingår det vandringsstavar för dom som vill låna. Det kommer också att följa med engelsktalande vandringsguider på vandringarna. 
Dag 8.
Idag efter frukost är det dag att lämna Riva del Garda för denna gången. Vi vänder tillbaka mot Tyskalnde igen och kommer att köra till staden Greding där vi kommer att övernatta på hotel Schuster***. Gemensam middag på kvällen.
Dag 9.
Efter frukost fortsätter vi mot Lübeck och vårt hotell Tryp by Wyndham***. Här äter vi en gemensam middag.
Dag 10.
Efter frukost så lämnar vi vårt övernattningshotell och kör vidare mot Puttgarden. På vägen dit kommer vi arr göra ett kort stopp på Fleggaard för lite shopping. När vi kommit till Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen kör vi vidare mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för justeringar i programmet

Alla vandringar är lätt till medel.
Första vandringsdagen Limone Vandringstid ca 2,5 timme med höjdskillnad 350m – lätt
Andra vandringsdagen Monte Baldo ca 3 timmar effektiv vandring med höjdskillnad 400 m – lätt till medelsvår
Tredje vandringsdagen Theold Ponale ca 3,5 timmes effektiv vandring och höjdskillnad 450 m – medel
Fjärde dagen Lake Tenno ca 4 timmars effektiv vandring och höjdskillnad 400 m – med

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-10
Middag dag 1-9
1 välkomstdrink på hotellet i Garda
Båttur Riva-Limone
Vandring ca 2,5 h med besök på olivpress och citrongård i Limone,
Linbana och ca 3 h vandring på Monte Baldos höjder,
Vandring ca 3,5 h på Ponalvägen (väg uthuggen ur berget) inkl kaffepaus
Vandring ca 4 h inkl picknick och besök på Tennos medeltida borg
Lån av vandringsstavar
Engelsktalande vandringsguider
Reseledare