Skip to main content
 • Logo: Bussapågarna AB
 • Logo: Trossö Buss AB

  Vin & vandring på Österlen 3 dagar

  Följ med oss på Vin & vandring på Österlen

  På natursköna Österlen erbjuder vi en fantastisk resa med besök på en svensk vingård, vandring på otroligt vackra Skåneleden och besök i det gamla fiskeläget Kivik. Vi bor perfekt i pittoreska Simrishamn på Hotel Svea med utsikt över havet. 

  Fritextsökning

  I priset ingår

  Bussresa
  Del i dubbelrum
  Fm fika dag 1
  Frukost dag 2-3
  Lunch dag 3
  Pick-nick dag 2
  Middag dag 1-2
  Vinprovning dag 1
  En vandring med guide på Skåneleden
  En vandring med bussvärden
  Bussvärd

  Dagsprogram

  • Vin & vandring på Österlen

   Dag 1: Fiskeläget Kivik och besök på Skepparps vingård
   Vi tar sikte på natursköna Österlen som ofta jämförs med Provence. Hit vallfärdar konstnärer för det speciella ljuset, och i likhet med franska Rivieran kantas kusten av gnistrande vita sandstränder. Dagens första stopp blir i Kivik. Det gamla fiskeläget Kivik har en smakfull blandning av äldre och nyare bebyggelse. Här spenderade författaren Fritiof Nilsson Piraten gärna somrarna, ibland i sällskap med sin excentriske vän Sten Broman. Vi tar en kort promenad i de gamla kvarteren nära hamnen innan vi får lite tid på egen hand i hamnen för lunch. Förslagsvis kan man äta på klassiska Buhres i hamnen där fisk och skaldjur så klart är en delikatess.
   Nöjda åker vi vidare mot en riktig höjdpunkt på resan, nämligen Skepparps vingård. Det finns ett antal vingårdar i Skåne och just Skepparps vingård är belägen i natursköna Verkådalen lite norr om Kivik. När man kommer hit ställer man sig frågan om man är i Sverige eller i Italien. På Skepparps vingård odlas både äpplen och vindruvor och dessa förädlas cider och vin, både stilla och mousserande. Vi blir väl omhändertagna och här får vi höra på hur vintillverkningen går till och självklart står en intressant vinprovning på programmet. Ett minnesvärt besök i undersköna omgivningar! Man behöver inte resa till Toscana för att prova goda viner i fantastiska omgivningar.
   Framåt seneftermiddagen checkar vi in på charmiga Hotel Svea som ligger mitt i den pittoreska Simrishamn. På Hotel Svea är det av prioritet att erbjuda gästerna rika matupplevelser av hög kvalitet. De erbjuder de bästa recepten från skånsk och traditionell mat, varsamt uppdaterade och anpassade till moderna smaklökar. Fritiof Nilsson Piraten var en kärkommen gäst på hotellet. Hotellets restaurang Piraten är idag tillägnad en svunnen tid och en fantastisk författare. Restaurangen har utsikt mot det föränderliga havet.

   Dag 2: Vandring i fantastisk natur
   Efter en underbar frukost ska vi idag uppleva Österlens vackra natur i närbild. För är det något som förför på Österlen är det naturen och det speciella ljuset. En del av Skåneleden börjar utanför Hotel Svea på Österlen. Tillsammans med en vandringsguide vandrar vi på stigar genom ett vackert och variationsrikt landskap. Väl tillbaka i Simrishamn har vi resterande delen av dagen till eget förfogande. På kvällen serveras en god middag på vårt trevliga Hotel Svea.

   Dag 3: Hemresedag - upplevelserna fortsätter om ni önskar
   Idag efter en stärkande frukost är det dags för nästa vandring. Vi åker med bussen till Stenshunvuds nationalpark. Här vandrar vi den Gula leden på 4 km (det finns kortare leder också, men då vandrar man på egen hand). Efter vandringen kör vi till Brösarps Gästgiveri för en god lunch. Efter lunchen åker vi tillbaka mot våra respektive hemorter.

   *Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

  Avgångar & priser

  AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
  2021-05-16BussHotell Svea SimrishamnMer än 84 495:-Boka
  Resekalender
  28/3Ullaredfrån 400:-
  Kontakta oss
  Adress:
  Trossö Buss AB
  Tennvägen 6
  371 50 Karlskrona
  Sweden