Vinfest Franken 6 dagar

Följ med oss på Vinfest i Franken

Franken i södra Tyskland är ett av landets 13 kvalitetsdistrikt. Här – i ett av världens nordligaste vinodlingsområden – är förhållandevis kalla vintrar och höstar en utmaning, precis som vårfrost. Franken sticker ut framför allt för att använda en form på flaskor, så kallade bocksbeutel, som är platta och runda, men också på grund av sin egen "signatur-druva" – silvaner.

Vi kommer att besöka det fantastiska vinområdet Franken och vi kommer också gå en kortare vinvandring där ett 10-tal kända vintillverkare finns representerade. Självklart ingår vandringsglas så att vi kan prova vinerna på de olika stationerna. 

Pris från:
6 995:-
Dagar:6
Resa med modern turistbuss med extra benutrymme, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-6, middag dag 1,2,4,5, stadsrundtur Heidelberg, guidad tur på Hambacher schloss, vinprovningar enligt program
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning genom Blekinge och Skåne. När vi kommit en bit söder om Köpenhamn gör vi en paus för förmiddagsfika från bussen. Efter pausen fortsätter vi mot Rödby där färjan väntar på att ta oss till Puttgarden, Tyskland. Färjan ta 45 minuter så vill man kan man äta en lättlunch ombord. Väl i Tyskland så är vi snart ute på Autobahn. Milen rullar undan och vi kommer självklart att stanna för fika och benstäckare längs vägen. Framåt kvällen är vi framme vid vårt mål för dagen, Göttingen. Här checkar vi in på Best Western Hotel Am Papenberg. Här äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost börjar dagen med ett besök i det fantastiska vinområdet Main-Franken, Tysklands största vindistrikt. Idag ska vi lära oss allt om vinrankor, vintillverkning och självklart också smaka de goda vinerna från distriktet. Vi kommer till området i precis rätt tid för i Nordheim är det vinfest! Tillsammans med en vinspecialist och guide besöker vi festen och får prova flera goda viner. Prost!!
Framåt eftermiddagen rullar vi vidare mot Frankethal där vi checkar in på ACHAT hotel som blir vårt hem för de kommande 3 nätterna.
Vi äter middag på hotellet i goda vänners lag.

Dag 3. Efter en stärkande frukost beger vi oss till vinvandringen i Höllenpfad Sausenheim. Nu kan man vandra valfri sträcka på en 5 km lång slinga med olika stationer där vin, kaffe och mat serveras. Självklart ingår även ett vandringsglas som sken kan fyllas på vid varje station. Ett 10-tal av områdets kända vintillverkare är på representerade längs med vandringen. På eftermiddagen tar vi oss tillbaka till Frankenthal och fortsätter festligheterna. Här är nämligen ”Stråhattfest” – glöm inte hatten.

Dag 4. Idag ska vi utforska tyska vinvägen och Pfalz genom att besöka några av de berömda orterna. Vi börjar med Neustadt an der Weinstrasse med sina vackra hus, trevliga stadskärna och gemytlig atmosfär. I Deidesheim stannar vi för dagens första vinprovning, här tillverkar man fantastisk Riesling. Vidare mot Bad Dürkheim och lunch i världens största vinfat! Innan vi åker tillbaka till hotellet hinner vi självklart med ännu en trevlig vinprovning längs med vinvägen.
Middag på hotellet.

Dag 5. Fullärda om Pfalz viner påbörjar vi vår resa norröver igen.
Vi checkar in på ACHAT hotel Hamburg Buchholz där middag och sköna sängar väntar.

Dag 6. Idag efter frukost lämnar vi hotellet och kör upp mot Puttgarden igen. Vi kommer att göra ett kort stopp för shopping i Heiligenhafen innan vi kör ombord på färjan. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten där vi kommer att pausa i 45 minuter. Här finn det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss mot ändringar i programmet.

I priser ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1,2,4,5
Vinprovningar och utflykter enligt programmet
1 lunch
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2019-05-29BussVinfest-Franken 6 dagarMer än 86 995:-Boka