Vinlandet Franken - Tysklands Toscana, 5 dagar

Vinlandet Franken - Tysklands Toscana

Följ med oss till ett av Tysklands mest kända vindistrikt Franken. Vi njuter av en härlig dag i vinrankorna och besöker flera små vinbyar längs Mains stränder. Vi besöker den charmiga orten Rothenburg vid ”Romatische Strasse”. Självklart blir det också tid för shopping och avkoppling. Under resan bor vi på mysiga Hotel – Gasthof Zum Storch i gemytliga byn Schlüsselfeld, en liten by där storkarna tronar på taken och vinstugor finns i varje hörn. En härlig resa för livsnjutaren! 

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 Via färjeöverfarten Rödby – Puttgarden når vi den tyska autobahn och åker snabbt söderut. Övernattning på Hotel Rennschuh i Göttingen*** inkl. halvpension.

Dag 2 Resan fortsätter och snart välkomnar vi Er till området Main-Franken, Tysklands största vindistrikt. Idag ska vi lära oss allt om vinrankor, vintillverkning och självklart också smaka de goda vinerna från distriktet. Vi börjar med en vandring i vinfälten och medan vi vandrar berättar vår guide om Frankens historia och kultur. Vi gör en paus och mitt i vinfälten har man dukat upp med olika Frankenviner för avsmakning. Nästa intressanta stopp är en fiskodling den största av sitt slag i området. Vi fortsätter dagen lite mer nostalgiskt och tar plats på ett ombyggt släp som dras av en traktor. Under färden genom ett fantastiskt landskap njuter vi av vin, tilltugg och vatten. Sist men inte minst besöker vi en vintillverkare och hans gård. 

Efter en intressant dag checkar vi in i den lilla byn Schlüsselfeld och vårt familjära Gasthof zum Storch. Vårt nya hem för 2 nätter! När vi checkat in och äter vi en god middag i glada vänners lag.

Dag 3 Efter en stärkande frukost tar vi oss in en liten bit på Romantische Strasse och besöker den idylliska medeltidsstaden Rothenburg.

Trots att Rothenburg är en ganska liten stad finns här gott om sevärdheter. Man kan faktiskt klassa gamla staden innanför ringmuren som en enda stor sevärdhet.
Vi fortsätter dagen till ett frankiskt bryggeri – Landwehr bräu. Här får vi lära oss allt om ölets väg till flaskan. Självklart får vi också prova det goda ölet tillsammans med en typisk lätt lunch med kallskuret från området.
Middag på hotellet.

Dag 4 Idag forsätter vi ut i det frankiska vinlandet. Här hittar vi pittoreska små vinorter som ligger på rad vid och omkring floden Mains. Dagens första besök är pilgrimskapellet Sankta Maria* som ligger mitt ute bland vinfälten. Vi njuter av lite picknick och gott vin innan vi fortsätter till vinbyarna som ligger på den sk vinön. Här besöker vi tre olika vintillverkare och utforskar och provar deras viner. Här kan vi också passa på att fylla på den egna vinkällaren! 

Typiskt för regionen är också de speciella flaskorna som vinet tappas på, ”Bocksbeutel”, som har en rund, tillplattad form. 
Efter en trevlig dag åker vi norrut och framåt kvällen checkar vi in på Best Western Hotel Am Papenberg i Göttingen.  Här äter vi en god avskedsmiddag tillsammans.

Dag 5. Efter frukost åker vi mot Sverige igen. Vi kommer att stanna i Heiligenhafen för lite komletterande shopping innan vi kör på vår färja i Puttgarden. När vi kommit iland i Rödby kommer vi att köra direkt till Ekerödasrasten. Här kommer vi att pausa och för dom som så önskar finns det möjlighet att äta middag. Vi kommer att vara tillbaka i Karlskrona igen vid ca 22:30 tiden.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan

i priset ingår

Del i dubbelrum
Fm fika dag 1
frukost dag 2-5
middag dag 1-4
utflykter enligt program
Reseledare